Importanta tatalui

By on 8 februarie 2013

violenta / http://thecardonaldcourier.com/In cresterea si educarea copilului, mama e foarte importanta, toata lumea stie asta. Numai ca, de obicei, rolul tatalui este oarecum trecut cu vederea. Am cautat cateva statistici din ultimele doua decenii si le-am gasit (nu la noi, desigur, ci la americani, caci ei sunt asii statisticilor). Concluziile sunt zdrobitoare: copiii crescuti de tati implicati stau mult mai bine la toate capitolele fata de copiii crescuti de tati care nu se implica sau fata de copiii care au crescut fara tata. Copilul are nevoie de tata, iar rolul acestuia e foarte important.

Copiii cu tati prezenti in educatia lor, implicati, sunt mai increzatori, mai putin frustrati, sunt in stare sa-si castige independenta si identitatea, au un inalt simt al respectului de sine, sunt mai sociabili, mai protejati in copilarie, mai putin predispusi la depresii, mai putin predispusi sa se sinucida, au mai multa empatie pentru cei din jur. Baietii sunt mai putin agresivi, iar fetele adolescente nu au tendinta sa-si inceapa viata sexuala prematur.

Adolescentele din familii cu doi parinti in care tatal se implica sunt mult mai putin active sexual decat cele din familii in care tatal nu se implica.

Fetele care au crescut fara tata sunt cu 53% mai predispuse sa se marite pana la 20 de ani, cu 711% sa aiba copii pana la varsta de 20 de ani, cu 164% sa nasca inainte de a se casatori si cu 92% mai predispuse la divort.

63% dintre adolescentii care se sinucid provin din familii fara tata (de 5 ori mai multi decat media nationala).

90% dintre copiii care fug de acasa si dintre copiii strazii provin din familii fara tata (de 32 de ori media nationala).

80% dintre violatorii violenti sunt din familii fara tata (de 14 ori media nationala).

85% dintre copiii cu probleme comportamentale au crescut fara tata (de 20 de ori media nationala).

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Tatal si alaptarea | Tati.ro - dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *