Sarcina la 20 saptamani

By on 21 iulie 2014

saptamana 20 de sarcinaSarcina la 20 saptamani este momentul in care partile corpului au atins proportii relativ corecte si se impune un examen ecografic pentru gasirea eventualelor anomalii.

Mama simte miscarile fatului care are inca suficient loc pentru a face „gimnastica” si, dupa ritmicitatea lor, isi da seama daca este treaz sau daca doarme.

Urechile fatului sunt functionale acum si el poate auzi.

Desi cantareste doar 280 de grame si are o lungime de 16,5 centimetri (il poti compara cu un mic pepene galben) organele lui sunt formate. De acum inainte, el trebuie sa creasca si sa castige in greutate.

Sarcina la 20 saptamani „baiat sau fetita?” –  asta e intrebarea!

Daca nu ati aflat deja pana acum, saptamana 20 de sarcina este momentul in care puteti afla sexului copilului pe care-l asteptati cu atata nerabdare (poti afla printr-o ecografia cu ultrasunete intre saptamanile 18 – 22 de sarcina).

Daca este o fetita, atunci uterul ei este complet format si isi pregateste dezvoltarea canalul vaginal. De asemenea, in ovarele micute sunt ovule incipiente, in jur de sapte milioane! La nastere, numarul acestora va scadea la doua milioane.

Daca este baietel, testiculele lui incep sa coboare, desi sunt inca plasate in abdomen si asteapta ca scrotul sa-si incheie cresterea.

VIDEO: Sarcina la 20 saptamani

Foto: Image courtesy of ddpavumba/ FreeDigitalPhotos.net

Sursa: whattoexpect.com

 

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *