CÂND AI FOST ULTIMA OARĂ LA MEDIC?

By on 29 iunie 2016

Am 35 de ani și sunt în floarea vârstei. Cel puțin asta cred despre mine, când mă uit în oglindă. Da, sunt tare, sunt foarte bine, sunt frumos, „verde”, sunt cel mai cel! Am toată viața înainte și de abia acum știu să mă bucur de ea. Pentru că am ajuns la acea maturitate, la vârsta de om serios, la care știu exact ce vreau de la viață.

Apoi, în timp ce mă bărbieresc, vine fiică-mea la mine și îmi cere să o iau în brațe. Dau să mă aplec, încerc să o ridic, dar mă opresc. Am probleme serioase cu spatele.  Am un început de hernie de disc, o problemă diagnosticată cert în urma unui RMN. Am dat vreo 700 de lei pe el și încă vreo 2000 pe câteva ședințe de tratament la o clinică specializată. Acum sunt mai bine, dar mi-a fost foarte rău. Erau dimineți când nu puteam să mă dau jos din pat, când urlam de durere la cea mai mică mișcare și când aveam nevoie de sprijinul Cristinei ca să mă pot îmbrăca. Da, am trecut prin asta, deși am doar 35 de ani și mă consider foarte tânăr.

O iau, totuși, pe Soph în brațe, după ce-mi aplec genunchii și o pun pe ea să sară puțin spre mine. Nu vreau să vadă că tatăl ei nu este acel rege invincibil pe care ea se poate baza oricând. Îi place enorm să aibă momente de drăgălășenie cu mine, iar ăsta este unul dintre ele. Ne bărbierim împreună și, chiar dacă aș urla de durere, tot i-aș împlini dorința asta.

Acum, hai să fim serioși! Cum ne vedem în oglindă n-are nicio legătură cu starea reală a corpului nostru. Ce se întâmplă pe dinăuntru ne poate spune doar un medic.

Și te întreb: Când ai fost ultima oară la un medic? Când ți-ai făcutun control?De multe ori, lui Dumnezeu îi cerem un singur lucru: sănătate. “Dă-mi, Doamne, sănătate, că de restul mă ocup eu.” Dar, n-ar fi mai bine ca, din când în când, să te mai vadă și un doctor? Că poate Dumnezeu e ocupat și cu alții.

Da, sistemul sanitar românesc are mari probleme. Știu. Cozi, mizerie, șpăgi etc. Iar sistemul privat e scump.

Și, totuși, există niște soluții….citește continuarea articolului pe www.taticool.ro !

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.