Ajuta-l sa citeasca mai bine

By on 29 mai 2013

parintii-il-ajuta-pe-copil-sa-citeasca / http://www.mchenrylibrary.org/La scoala, copilul tau nu va avea performante daca nu stie sa citeasca foarte bine. De aceea, ar fi bine sa-l ajuti sa citeasca mai bine. Nu neaparat mai devreme, ci in paralel cu ceea ce invata la scoala. Iti prezentam cateva lucruri care te vor ajuta.

Citeste-i zilnic copilului. S-a demonstrat ca cititul regulat cu voce tare ii ajuta pe copii sa-si dezvolte vocabularul si sa inteleaga mari repede si mai profund sensul cuvintelor. Indiferent de varsta copilului tau, cititul zilnic ii va trezi si lui pofta de a citi singur.

• Cititi in familie. Puteti citi cu totii, in fiecare zi, 15 minute impreuna. Fiecare in gand. Vazandu-va ca cititi, copilul va dori si el sa faca asta. 15 minute pe zi sunt suficiente pentru a-i creste fluenta.

• Ofera-i multe materiale de citit. Copiii care au la indemana mai multe tipuri de texte obtin rezultate mai bune la teste. Tenteaza-l pe copilul ta sa citeasca oferindu-i multe carti incitante si reviste de nivelul lui. Pune-le peste tot: in living, in baie, in masina, chiar si langa televizor.

• Dezvolta-i obisnuinta de a merge la biblioteca sau la librarie. Du-l cu tine o data la cateva saptamani acolo si ia-i carti noi.

Incurajeaza activitatile legate de citit. Fa din citit o parte integranta a vietii copilului tau. Invita-l sa citeasca meniuri, semne rutiere, instructiuni ale unor jocuri, buletine meteo, subtitrarile filmelor etc. Asigura-te ca are ce citi atunci cand petrece mai mult timp in masina sau asteptand ceva.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.