Ajuta-l sa-si depaseasca stresul

By on 18 iulie 2013

copil-stresat / inside.akronchildrens.orgAm vorbit intr-una din zilele trecute despre stresul la copii, in articolul “Si copiii pot fi stresati…” Astazi continuam cu semnele stresului si cu metodele de a inlatura stresul copilului tau.

Nu intotdeauna e usor sa recunosti simptomele stresului la copii. Poate fi vorba de schimbari de comportament bruste – ritmul somnului, anumite manifestari, stari schimbatoare. Unii copii resimt stresul la nivel fizic – dureri de cap sau de stomac, altii nu se mai pot concentra la scoala sau la teme, iar altii devin apatici si vor sa fie singuri.

Copiii mai mici pot dobandi ticuri noi: se scobesc in nas, isi sug degetul, isi rasucesc suvitele de par… Cei mai mari pot incepe sa se razvrateasca, sa fie agresivi sau sa minta. Unii pot avea reactii exagerate la probleme marunte, randament scazut la scoala, cosmaruri sau nu mai vor sa se desparta de parinti.

Cum poti reduce stresul copilului tau? Odihna suficienta si o alimentatie corecta sunt foarte importante.

In plus, fa-ti zilnic timp pentru el, fie ca vrea sa vorbiti, fie ca vrea doar sa stai in camera cu el. Chiar daca stii ca are ingrijorari, nu-l forta sa vorbeasca – s-ar putea ca el sa se simta mai doar pentru faptul ca te joci cu el sau stai cu el.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.