Apa de toate zilele

By on 22 aprilie 2013

copil-bea-apa-robinet / http://www.myextraordinarysmile.com/Apa este un element esential al vietii. O bem, o folosim la prepararea mancarurilor… Cand vine vorba de bebelus, insa, trebuie sa ai mult mai multa grija ce apa folosesti. Sa trecem in revista cateva lucruri esentiale!

Cand ii dai apa? Bebelusul care suge la san nu are nevoie de apa – isi satisface setea din lapte. La fel, daca bea lapte praf preparat dupa recomandari. La 6 luni, cand incepe diversificarea, e cel mai bun moment pentru a incepe sa-i dai apa – intai in cantitati mici.

Sterilizarea. Daca ii dai apa inainte de varsta de 4 luni, aceasta trebuie fiarta, indiferent de unde provine, iar recipientele in care o pastrezi trebuie sterilizate. Cel mai bine e sa lasi apa sa clocoteasca timp de 1 minut, dupa care sa o racesti punand oala in alta oala cu apa rece. Odata pusa in recipientul sterilizat si bine inchis, ea poate fi pastrata 24 de ore la temperatura camerei, dar nu expusa la soare sau 2, 3 zile la frigider. Dupa 4 luni, ii poti da apa nefiarta.

Ce apa alegi? Unii microbi inofensivi pentru adulti pot provoca diaree sau alte afectiuni la bebelus. De aceea, apa trebuie sa fie de cea mai buna calitate, indiferent ca o bea ca atare sau in formula de lapte sau in piureul preparat. Apa nu trebuie sa aiba un nivel ridicat de saruri minerale.

• Este buna apa de la fantana si de la robinet, daca respecta toate normele, si apa imbuteliata din comert.

• Nu e buna apa din lacuri sau rauri, apa de la fantana daca nu e verificata regulat si nu are analizele la zi si apa minerala sau mineralizata.

Atentie: nu folosi niciodata apa calda de la robinet, nici pentru prepararea laptelui praf, nici la bucatarie, caci ea poate contine mai multe bacterii, contaminanti si mai mult plumb decat apa rece!

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.