Atitudini pozitive prin joc

By on 28 septembrie 2013

copil-optimist / wonderwoman.intoday.inIl poti invata pe copilul tau prescolar cum sa se comporte in anumite situatii fara a-i tine prelegeri si teorii. Cum? Prin joc! Rabdarea, mila si compasiunea, sinceritatea, responsabilitatea – toate acestea le poate invata simplu, jucandu-se. Nici macar nu v-a sti ca i-a fost “predata” o lectie! Iata cateva idei de jocuri:

• Spune adevarul! Se joaca asa: familia se aduna intr-un loc preferat si fiecare trebuie sa termine unele propozitii. De exemplu: “M-am speriat atunci cand…” Tu si cu mami puteti spune si voi restul frazei, din propria experienta. Dupa ce fiecare termina o fraza, treceti la alte sentimente – fericire, surpriza etc. Copilul invata sa fie sincer. El vorbeste despre sentimentele sale, pozitive sau negative, si e incurajat de faptul ca si voi, parintii, o faceti.

Pont: poti folosi povestea copilului pentru discutii ulterioare, intrebandu-l, de exemplu: “Inca te mai sperie tunetele?”, “Iti amintesti si alte momente fericite?” etc.

• Ne ciocnim de baloane! Alege o zona in care copiii nu se vor lovi de mobila. Da-i fiecarui copil cate 2 baloane. Cant spui “start”, ei trebuie sa colaboreze pentru a tine baloanele in aer un anumit timp. Poti incepe cu 30 de secunde. Varianta: ii poti pune sa loveasca baloanele doar cu o anumita parte a corpului, de exemplu nasul sau genunchiul. Copiii invata ca munca de echipa e mai buna decat cearta si conflictul.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Ne jucam si invatam cum sa ne comportam! | Tati.ro - dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.