Cand este nevoie de inducerea travaliului natural

By on 15 mai 2014

Inducerea travaliului natural este o procedura medicala care grabeste nasterea bebelusului in cazul in care se constata complicatii ce pun in pericol sanatatea mamei si a copilului.

Cand este nevoie de inducerea travaliului naturalCa viitor tatic si, mai mult, ca sot si tata implicat, trebuie sa stii ca elementul surpriza este intotdeauna prezent atunci cand se apropie nasterea. Chiar daca sarcina a decurs normal, momentul propriu zis al nasterii poate sa aduca schimbari in „program”. Una dintre acestea este situatia care presupune inducerea travaliului natural.

Inducerea travaliului natural este luata in calcul atunci cand termenul nasterii este depasit si sunt puse in pericol sanatatea copilului si a mamei. In acest caz, medicul o sa stabileasca in ce masura este nevoie de travaliu indus [in general, daca sarcina depaseste 41 de saptamani, se impune inducerea travaliului natural deoarece placenta nu mai face fata hranirii fatului]

Daca mama sufera de preeclampsie (tensiune ridicata) sau diabet. La fel, daca mama are o boala de rinichi care il afecteaza pe bebelus.

Daca membranele s-au fisurat si nu au inceput contractiile. De obicei, in cel mult 24 de ore de la fisurarea membranelor incep contractiile. In cazul in care acestea intarzie, va fi nevoie de inducerea travaliului deoarece exista riscul ca fatul sa dezvolte o infectie.

In cazul in care se constata deteriorarea placentei.

Daca se constata deficit de lichid amniotic.

Infectie a uterului.

 

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Travaliu indus. Metode "populare" de inducere a travaliului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.