Ce este dislexia?

By on 6 octombrie 2013

Semnele si simptomele dislexiei difera de la copil la copil. Exista grade diferite de dislexie. Ideal este ca dislexia sa fie descoperita cat mai devreme (5-6 ani), inainte de scoala. De obicei, copiii mici cu dilexie vorbesc mai tarziu, au probleme la pronuntarea sunetelor, greutati in a invata alfabetul, cifrele si culorile, invata greu sa scrie de mana si sa faca alte lucruri fine cu mainile, invata greu legatura dintre sunete si literele corespondente, confunda intre ele unele litere (de exemplu, B-ul cu D-ul) si ordinea literelor dintr-un cuvant.

La copiii mai mari si la adulti, pot exista si alte semne: probleme cu cititul, scrisul, silabisitul, probleme cu scrisul de mana, greutati la temele pentru acasa, invatarea cu dificultate a unei limbi straine, probleme cu memorarea cifrelor, probleme cu urmarea unor directii si confuzie intre stanga si dreapta.

Multe persoane cu dislexie au si sindromul deficitului de atentie (ADHD) – cam 25%.

Pe site-ul www.dislexic.ro puteti gasi multe lucruri interesante despre dislexie. De acolo am aflat ca foarte multe personalitati au fost diagnosticate cu dislexie, dar au reusit in viata, de la Beethoven la John Lennon si Robbie Williams si de la Michelangelo si Picasso pana la Leonardo da Vinci sau Einstein.

Vom vorbi, desigur, si despre ceea ce poti face pentru a imbunatati situatia, intr-un articol separat.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Cum ajuti un copil cu dislexie | Tati.ro - dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.