Ce inseamna sa fii tata

By on 13 mai 2013

tata-bun-iubitor-implicat / http://news.byu.edu/A fi tata e una, iar a te implica in cresterea si educarea copilului intr-un mod sanatos e alta. Multi copii cresc in familii iubitoare, in siguranta, familii in care tatal are este un model si se ocupa de ei. Acestia vor forma pilonii generatiei de maine. Foarte multi adulti au probleme in a depasi dificultatile vietii din cauza ca au crescut in familii “toxice”. Au invatat sa rezolve problemele intr-un mod gresit, de cele mai multe ori din cauza tatalui lor. Un adult echilibrat isi gaseste intotdeauna, in memorie, amintiri fericite din copilarie, acele lucruri care l-au ajutat sa devina persoana pozitiva de astazi. Iata cam ce inseamna sa fii un tata implicat.

Iubire. Un tata iubitor e grijuliu si tandru si isi exprima liber sentimentele. Stie cum sa-si arate dragostea fara jena, pentru ca stie ca iubirea lui il va face pe copilul sau sigur pe el si puternic din punct de vedere emotional. Il incurajeaza pe copil sa-si urmeze drumul, implicandu-se in visele si interesele lui. Isi sacrifica din propriile sale placeri pentru a-si face timp pentru copil. Are compasiune fata de acesta, intelegand greutatile prin care trece. Un tata iubitor incearca sa vada lumea prin ochii copilului sau si sa inteleaga ce lucruri sunt importante pentru el.

Curaj si tarie de caracter. Un tata stie ca trebuie sa fie puternic in sute de moduri. Puterea fizica nu il formeaza pe copil – trebuie sa aiba tarie de spirit. Sunt multe situatii de viata care cer un tata puternic pentru copilul sau. Cand copilul se raneste, se simte respins, e suparat sau are intrebari delicate, un tata puternic nu se enerveaza si nu evita situatia. El e un exemplu de incredere, curaj autocontrol si calm.

Respect. Un tata bun nu cere respect din partea copilului, ci stie ca acesta trebuie castigat. Si stie ca cel mai bun mod de a castiga respect este sa ofere respect. Prin urmare, el va arta respect celor din jur, inclusiv copilului sau, invatandu-l ca acesta este comportamentul corect. Va rezolva problemele cu cei din jur intr-un mod matur, respectandu-i in continuare.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Noul programul de antrenament al lui tati: exercitii Lilly Ann

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.