Comunicarea cu copiii duce la un stil de viata sanatos

By on 16 iunie 2013

comunicare-parinti-copii / http://averastorycenter.org/Poate ca nu este evident pentru toata lumea, dar chiar asa stau lucrurile: o buna comunicare intre parinti si copii inseamna (si) sanatate fizica. Recent a fost publicat in revista americana “Journal of Adolescent Health” un studiu realizat de Universitatea Pennsylvania, la initiativa Institutului Naţional de Sanatate din SUA, care arata ca, in cadrul educatiei copiilor, comunicarea dintre acestia si parinti este esentiala, influentandu-le nu doar psihicul si mentalul, ci chiar stilul de viata, dieta si activitatile fizice ale acestora.

Cercetatorii au analizat comportamentul elevilor de colegiu din SUA si au constatat ca, in zilele in care acestia comunicau cu parintii lor 30 de minute sau mai mult, consumul de legume si fructe crestea cu 14%, iar practicarea celor 30 de minute de activitati fizice (sau mai mult) cu 50%. Nu s-a analizat continutul comunicarii dintre parinti si copii – prin urmare, concluzia este ca o relatie buna si constanta cu parintii determina schimbari benefice asupra stilului de viata al copiilor, asupra dietei si frecventei activitatilor fizice.

Meg Small, cercetator la Prevention Research Center for the Promotion of Human Development din SUA, a spus: “Desigur, parintii le pot spune direct copiilor sa manance alimente sanatoase si sa faca activitati fizice. Indirect insa, comunicarea cu acestia le reaminteste copiilor faptul ca exista persoane carora le pasa de sanatatea si bunastarea lor, fapt care i-ar putea motiva sa aiba mai multa grija de ei insisi. Cercetarile noastre sugereaza că parintii pot juca un rol important in influentarea adolescentilor in a crea si adopta modele de comportament care sa le imbunatateasca sanatatea pe termen lung si sa reduca riscul bolilor cronice.”

In SUA, doar o treime dintre elevii de colegiu au o dieta conforma cu recomandarile nationale in materie de nutritie, dupa cum indica studiile. Parintii raman, asadar, un factor esential in influentarea comportamentelor copiilor, indiferent de varsta.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Descifreaza limbajul trupului la copii - Tati.ro – dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.