Copii la inaltime

By on 29 octombrie 2013

copii-munte / dukeregionalblog.org Nu mai e foarte mult pana la vacanta de iarna. S-ar putea sa alegi o statiune montana, mai ales daca esti pasionat de ski. Acum, vacantele in statiuni montane de peste hotare au devenit mai accesibile si romanilor. Dar si pana atunci muntele poate fi o destinatie perfecta pentru weekend. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii referitor la riscurile altitudinii pentru copii.

• In primul rand, o femeie insarcinata ar fi bine sa nu urce la peste 1500 de metri. Incepand din luna a patra de sarcina, nu se mai recomanda schiatul. De asemenea, atentie la soarele reflectat de zapada.

• Pentru bebelusi nu sunt bune diferentele prea mari de temperatura si de altitudine.

• Dupa varsta de 2 ani, copilul poate merge in sejururi pe munti de mare inaltime, chiar si peste 2500 m.

• Ai grija la vestimentatia copilului: haine adaptate temperaturii si conditiilor climatice, echipament sportiv corespunzator, adaptat dimensiunilor lui, casca de protectie, ochelari de soare anti UV, cu filtru pentru spectrul solar de la mare altitudine.

• Importante sunt si regulile de baza: respectarea somnului si a pauzelor de odihna, alimentatia echilibrata, cu un mic-dejun consistent si suplimente de tipul batoanelor de cereale, hidratarea in functie de efort.

• Daca ai un copil cu afectiuni cronice, ar fi bine ca, inainte sa urci pe munti de altitudine mai mare (2000 m), sa ceri un aviz din partea medicului.

• Iata afectiunile copiilor care cresc riscurile la mare altitudine: unele afectiuni cardiace (mai ales congenitale), afectiuni respiratorii cronice (la altitudine, cantitatea de oxigen din aer e mai mica), otite cronice, afectiuni ale sangelui (anemii etc.), boli de oase sau neuromusculare (mai ales daca practica sporturi).

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.