Cultiva-i gustul pentru calatorii!

By on 7 octombrie 2013

calatorie-copil / expatchild.com Calatoriile au multe beneficii – pe langa frumusetea peisajelor si locurilor vizitate, pe langa savoarea specificului local, experientele si cunostintele noi, ele intaresc relatiile in cadrul familiei. Calatoria este o experienta speciala, e o aventura. Copilul cunoaste oameni noi, diferiti, din popoare si culturi diferite, vede lucruri unice pe care le va tine minte. Ca parinte, poti stimula usor pasiunea pentru calatorie a copilului tau.

• Incepe cu iesiri la nivel local. Incearca intai sa observi impreuna cu copilul tau insectele si plantele din curte, pasarile din parc, mergi cu el la un restaurant cu profil etnic sau la un festival in oras. Sunt iesiri care nu dureaza mult si nu costa, dar, la scara mai mica, ofera noi experiente in domeniul naturii, geografiei, muzicii, mancarii etc. De ziua lui, il poti rasfata pe copilul tau cu o iesire speciala, in apropiere, intr-un loc interesant, in loc sa-l coplesesti cu cadouri.

• Implica-l si pe el! Atunci cand planifici excursia sau sejurul, implica-l si pe el. Intreaba-l unde i-ar placea sa mearga, ce ar vrea sa vada, ce activitati ar dori sa faca acolo. Dupa ce stabiliti destinatia de vacanta, cauta informatii utile pentru o calatorie de familie in locul respectiv. Cauta locuri potrivite pentru familie si mai ales pentru copil, cum ar fi muzee speciale, gradini tematice sau locuri in care se desfasoara activitati sportive, de cunoastere sau de agrement. Un copil poate citi o carte despre un copac sau se poate catara intr-un copac real, afara. Alatura-i-te in explorarea naturii!

• Lasa-l sa-si impuna dorintele. Ii vei starni interesul pentru calatorie atunci cand il vei lasa sa propuna destinatia in functie de pasiunile lui. Daca, de exemplu, fiul tau e obsedat de masini de raliu, du-l intr-un loc in care le poate admira, mai apropiat sau mai departat. Daca ii plac trenurile, plecati la mare sau la munte cu trenul!

In cazul in care destinatia este deja fixata, cauta in zona locuri care ii pot satisface pasiunile. Poate ca ii place sportul, iar in locul in care mergeti se desfasoara vreo competitie sportiva.

Daca ai prieteni care au fost cu copiii in anumite locuri, in tara sau in strainatate, cere-le sfaturi si detalii. Exista lucruri care nu sunt scrise intotdeauna in ghidurile turistice.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

3 Comments

  1. Pingback: Rau de masina la copii - Tati.ro – dedicat tatilor cool

  2. Pingback: Pasaport pentru copii.O sesiune foto altfel - Tati.ro – dedicat tatilor cool

  3. Pingback: Sarbatori de iarna in cele mai frumoase orase ale lumii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.