Cum ajuti un copil cu dislexie

By on 10 octombrie 2013

copil dislexie / bible-truth.orgAm vorbit in urma cu cateva zile despre dislexie, in articolul “Ce este dislexia?”. Astazi revenim cu cateva informatii utile referitoare la ce poti face tu ca parinte pentru a ajuta un copil cu dislexie.

Dislexia nu se poate vindeca, insa daca intervii din timp il poti incuraja pe copil si ii poti da instrumentele necesare pentru a reusi la scoala, pentru a compensa dizabilitatea. In primul rand, daca ai vreo suspiciune vorbeste imediat cu pediatrul. El poate detecta daca e vorba de dislexie sau de altceva, de exemplu de probleme de vedere. El te poate trimite, de asemenea, la un psiholog sau la un logoped (daca e cazul). Ideea este ca primul pas este evaluarea copilului de catre un specialist, pentru a sti ce este de facut.

Cei mai multi copii cu dislexie pot invata sa citeasca si pot invata intr-o clasa obisnuita, dar au nevoie de ajutor pentru asta. De obicei, specialistii folosesc mai multe tehnici pentru a lucra cu acesti copii.

Ce poti face tu? Poti face multe lucruri.

• In primul rand, afla cat mai multe despre dislexie si despre ce fel de tratamente exista. Fii la curent cu ultimele descoperiri. Discuta cu alti parintii care au copii cu dislexie – s-ar putea sa fie o foarte buna sursa de informatii.

• Asigura-te ca copilul tau primeste ajutorul de care are nevoie. Asigura-te ca el este evaluat corect si ca la scoala este tratat asa cum trebuie. Vorbeste in mod regulat cu invatatoarea lui. Nu ezita sa intervii atunci cand observi ca copilul tau nu face progrese sau este descurajat si are tendinta de a renunta.

• Citeste-i des copilului tau. Incurajeaza-l sa citeasca, asa cum poate el, cat mai mult.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.