Cum deseneaza copiii. Primii pasi in domeniul artistic

By on 18 aprilie 2015

Cum deseneaza copiii. Primii pasi in domeniul artisticCopilul este fascinat de creioane si de urmele pe care le lasa pe hartie. In timp, desenatul si coloratul vor deveni activitati preferate pentru el. Citeste cum deseneaza copiii si cum „arata” primii lor pasi in domeniul artistic.

Pe la varsta de patru ani, copilul are dexteritate marita si control imbunatatit al creioanelor simple si colorate, ceea ce inseamna ca poate sa realizeze desene pe care le poti intelege fara sa-ti fie explicate de el. In plus, la aceasta varsta, el stie exact ceea ce doreste sa deseneze. Nu mai este vorba de mazgaleli sau desene pe pereti, iar operele artistice devin tot mai detaliate.

Cum deseneaza copiii si care sunt temele lor preferate

Casa si oamenii sunt subiecte preferate de copii. In desenele vor aparea oamenii importanti din viata lui, in special parintii. Omul va fi reprezentat sumar: un cerc mare este capul, care va sta sprijinit pe o linie, care este corpul, si mai apar alte patru linii, ca niste bete, pe post de maini si de picioare. Treptat, desenele devin tot mai detaliate.

Nu fi surprins daca va reda si organele genitale (de multe ori desenate sub o forma asemanatoare unui buric), deoarece acestea sunt foarte importante pentru el.

Lucrurile sau persoanele importante pentru el sunt desenate mai mari, asezate central si sunt redate mai detaliat. O sa vezi ca se va desena in centrul paginii, fiind cel mai mare personaj din desen.

Ce ai de facut

Pastreaza la indemana ustensilele de desen – acuarele, creioane colorate – coli albe, colorate, de diferite dimensiuni. Incurajeaza-l sa deseneze si sa-si detalieze desenele.

 

Foto: Image Courtesy of punsayaporn/ FreeDigitalPhotos.net

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.