Cum il inveti pe copilul tau sa mearga pe tricicleta

By on 11 aprilie 2014

Tricicleta-pentru-copii-Injusa-City-Blue-23366-4Pana sa ajunga la bicicleta, invata-l pe juniorul tau sa mearga pe tricicleta!

Cand vine vorba de copii, rabdarea si precautia sunt elemente cheie. De la diversificarea alimentara la primii pasi, la primele cuvinte si, mai tarziu, la acomodarea cu gradinita totul se face in timp, cu grija si cu multa dragoste.

Sa-ti inveti copilul sa mearga cu bicicleta este una din nenumaratele bucurii de a fi parinte. Dar pana sa ajungi aici e nevoie, din nou, de multa rabdare.

Mai intai, copilul trebuie sa mearga pe tricicleta. Mergand pe tricicleta, el invata, in siguranta, doua din cele trei componente ale mersului pe bicicleta, si anume directia si pedalatul. Cel de-al treilea component este echilibrul, dar acesta il va capata in timp. In plus, achizitionarea unei triciclete pentru copii este o investitie buna, deoarece are ocazia sa se joace, sa faca miscare, sa-si dezvolte simtul echilibrului si muschii picioarelor.
Cum il inveti mersul pe tricicleta
Pentru siguranta copilului este recomandat sa achizitionezi un model de calitate dintr-un magazine triciclete impreuna cu o casca de protectie . Cureaua trebuie sa i se potrivesca perfect sub barbie si sa poata fi ajustata lejer.
Inainte de folosire, asigura-te ca tricicleta este pe masura copilului tau. In acest mod, el va putea sa puna picioarele pe pamant in momentul in care nu mai merge. Este recomandata tricicleta mai joasa deoarece aceasta este mai rezistenta si exista riscul mai mic sa se rastoarne.
Arata-i cum sa se aseze in tricicleta. Pentru a-l face sa inteleaga mai bine, ii poti face o demonstratie. Asaza-l pe tricicleta punandu-i picioarele pe pedale. Impinge cu o mana una din pedale pentru a-i arata cum trebuie sa faca. Pe masura ce pedalele se misca, piciorusele lui incep sa invete miscarile de pedale cu ajutorul memoriei musculare.

Invata-l cum sa dirijeze ghidonul, miscandu-l la stanga sau la drepta in timp ce tricicleta se misca. Directia este un concept simplu pentru majoritatea copiilor si cel mai bine se invata exersand.
Daca a deprins aceste miscari si daca stie sa foloseasca ghidonul, il poti invata sa mearga si de unul singur. Pentru aceasta este foarte important ca tricicleta sa fie usor de pedalat si cel mic sa nu fie nevoit sa se chinuie pentru a o face sa inainteze. Chiar daca tu esti inarmata cu multa rabdare, nu putem spune acelasi lucru si despre el!
Momentul de pornire este mai dificil. Il poti ajuta impingandu-l putin de la spate pentru avant. El va pune picioarele pe pedale, va continua miscarile acestora si va reusi sa mearga de unul singur.

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.