- Cel mai bun CĂRUCIOR DE VOIAJ!
- Coafuri pentru fetițe
- Am testat ceasurile inteligente pentru copii cu GPS
- O idee pentru cadoul de Crăciun pentru iubitul tău
- Nou în România: POD- geantă/pat de călătorie pentru bebeluși
- Rețeta magică prin care copiii sunt convinși să mănânce
- Vacanță la Disneyland: emoții, distracție și muuuulte zâmbete
- Ce trebuie sa stii cand alegi un scaun auto pentru copil
- De ce trebuie să ții cont când pleci în vacanță cu copilul
- Origami pentru copii
Cum ingrijesti o gravida iarna
Daca esti un sot implicat si responsabil, cu siguranta doresti sa stii cum ingrijesti o gravida iarna.
De cand ai aflat ca sotia ta este insarcinata ai devenit tot mai atent cu ea. Dar daca se intampla ca lunile de sarcina sa fie in timpul iernii, trebuie sa fii si mai grijuliu. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.
Cum ingrijesti o gravida iarna. 4 lucruri care trebuie stiute (si respectate)
Incaltari sigure
Adevarul este ca esti obsedat de gheata chiar daca nu ai o sotie insarcinata (nu vrei sa aluneci, sa te lovesti, sa te faci de ras etc). Daca asteptati un copil, grija ta se transforma intr-o obsesie pentru binele partenerei si al copilului pe care-l asteptati. Asa ca investiti intr-o pereche de incaltari calduroase, solide, de calitate, cu talpa cu striatii, care nu aluneca. In orice caz, incaltarile trebuie sa fie stabile si sigure indiferent de anotimp, deoarece centrul de greutate al femeii se schimba in sarcina si are probleme de echilibru.
Daca se intampla ca partenera ta sa alunece si sa cada, in principiu, nu ar trebui sa va ingrijorati deoarce fatul este bine protejat in pantec, iar femeia are un extraordinar instinct matern si-si va proteja pantecul cu mainile in timpul cazaturii.
Atentie la raceli sau gripe
In timpul sarcinii sistemul imunitar al femeii este slabit, deoarece organismul isi concentreaza resursele pe buna dezvoltare a bebelusului. De aceea, chiar si ceea ce ar fi in mod normal o simpla raceala poate sa dureze mai mult sau sa se agraveze. De aceea, indeamn-o sa ceara sfatul medicului si sa nu inceapa sa se auto-trateze. Nu toate medicamentele pot fi administrate in sarcina si, in plus, chiar si medicina naturista are contra-indicatii, in special la femei insarcinata. Tusea persistenta sau febra sunt primele semne ca sotia ta are nevoie de tratament.
Citeste si Cate ceva despre imunitate
Evitati aglomeratiile
Protejeaza-ti sotia de aglomeratii, pe unde virusurile circula in voie. Chiar daca, de obicei, nu este sensibila, tinand cont ca sistemul ei imunitar nu mai este atat de puternic, ea se poate imbolnavi mult mai usor in aceste medii.
Uneori e nevoie de o zi libera
Daca stranuta, tuseste, are nasul infundat, sfatuieste-o sa ramana acasa, sa se trateze si sa se recupereze. Dupa cum am spus si inainte, o simpla raceala in sarcina se trateaza mai greu, are nevoie de timp si, daca este ignorata, se poate agrava. Toate acestea vin cu o stare accentuata de oboseala care necesita odihna. Daca vrea, in continuare, sa mearga la birou pentru a-si termina sau preda diferita proiecte, spune-i ca oricum nu va avea randamentul maxim si ca nu se va putea concentra. Daca e cazul, ia-ti o zi libera, pentru a te asigura ca sta in pat, pregateste-i o supa fierbinte, ceai si ajut-o sa se puna pe picioare.
Citeste si Cum combati deficitul de fier
Alimentatie sanatoasa
Alimentatia sanatoasa sustine si intareste imunitatea. Ofera-i (sau pune-i la birou) gustari care contin fructe si legume crude. Ideal este ca din casa sa nu va lipseasca cosul cu legume si fructe din care sa se serveasca oricand doreste.
Foto: Guliver/ Thinkstock
0 comments