Cum introduci alimentele alergenice

By on 17 martie 2013

lapte-alergie-bebelus / www.imt.ieIn ultimele decenii, tot mai multi oameni au devenit alergici la anumite alimente. Americanii, specialistii statisticilor, spun ca aproximativ 20% dintre copii au o alergie alimentara. Parintii pot reduce acest procent prin introducerea celor mai alergenice alimente (laptele de vaca, ouale, soia, graul, alunele, nucile, pestele si scoicile) mai devreme, si anume in perioada in care incepe diversificarea cu alimente solide, deci la varsta de 4 – 6 luni. Este parerea specialistilor de la Academia de Alergii, Astm si Imunologie din SUA, care se bazeaza pe un studiu recent. Ei sustin ca cresterea numarului de alergici in ultimii 10 ani are, foarte probabil, legatura cu faptul ca parintii au introdus alimentele alergenice prea tarziu.

Pana acum, nu exista o schema clara pentru introduce aceste alimente la copii. Multi parinti procedeaza astazi la fel ca acum 13 ani, cand se sustinea ca nu trebuie sa-i dai copilului lapte de vaca pana la varsta de 1 an, oua pana la 2 ani, nuci si peste pana la 3 ani. Insa acum se considera ca e bine si chiar benefic sa introduci aceste alimente mai devreme, cu cateva exceptii. Desigur, copiii cu eczeme (obisnuite pana la severe), care au un risc mai mare la alergii alimentare, si cei care au avut deja o reactie la un alergen alimentar, ar trebui sa fie consultati de un medic alergolog inainte de a incerca vreunul dintre alimentele amintite aici.

Iti prezentam mai jos cele mai recente sfaturi ale specialistilor referitoare la introducerea alimentelor alergenice – lapte de vaca, oua, soia, grau, alune, nuci, peste si scoici:

• Nu-i da copilului tau vreunul dintre aceste alimente pe post de prim aliment solid introdus. Incepe cu orez sau cu cereale din ovaz, cu legume sau cu fructe, pentru a vedea cum reactioneaza copilul. Odata ce ai introdus cu succes cateva dintre aceste alimente, poti incepe sa-i dai peste, oua si iaurt.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.