Cum sa eviti situatiile dificile

By on 22 august 2013

copil-treburi-casa / www.artofmanliness.comAm vorbit intr-una din zilele trecute despre cum sa faci fata unor situatii mai speciale, in articolul “Situatii-limita”. Astazi continuam lista cu sfaturi pentru situatii mai mult sau mai putin dificile, pe care le vei intalni cu siguranta in viata ta de parinte de zi cu zi.

• Situatii noi. De multe ori, copiii nu se simt foarte bine intr-o situatie noua, necunoscuta. Daca copilul tau este suficient de mare, pregateste-l in prealabil pentru situatia respectiva, spunandu-i la ce sa se astepte. De exemplu, poate ca mergi cu el la dentist pentru prima data. Ar fi bine sa stie dinainte ca acesta i se va uita in gura si ca ii va verifica dintii cu o “albinuta” bazaitoare.

Acorda-i atentie suplimentara copilului.

Daca reactioneaza exagerat, “scoate-l” din situatia respectiva. Stai cu el dupa aceea, ca sa se linisteasca.

• Pericole in casa. Trebuie sa stii ca un copil mic nu intelege cuvantul NU. De fapt, probabil ca stii deja asta. Prin urmare, inainte ca el sa inceapa sa exploreze casa, in patru labe, asigura-te ca ai luat toate masurile de siguranta necesare: prize, sertare, electrocasnice, colturi, ferestre etc.

Da-i jucarii sigure, verificate.

Daca cumva depaseste limita si simti ca va intra intr-o situatie neplacuta (de exemplu vrea neaparat sa se joace cu lucruri periculoase), care va putea genera o criza ne nervi, scoate-l din context si distrage-i atentia cu alte jucarii.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Evita complicatiile | Tati.ro - dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.