Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 25 de sarcina

By on 24 iunie 2014

In saptamana 25 de sarcina, bebelusul  aude bine si chiar recunoaste vocile. Urechile sunt complet functionale, iar creierul lui se dezvolta rapid.

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 25 de sarcinaIn Sarcina pe saptamani din perspectiva tatalui iti aratam cum decurge sarcina, saptamana de saptamana, si ce schimbari aduce in viata unui viitor tata. Acum, vom arunca o privire in burtica partenerei tale, sa vedem ce face si cum se dezvolta bebelusul in saptamana 25 de sarcina.

Acum, capul si restul corpului sunt bine proportionate, iar oasele cantaresc tot mai mult.

Daca pana acum ii auzi bataile inimii la vizitele la doctor, in acest stadiu ii poti auzi inimioara si singur, in cazul in care in camera este liniste si-ti pui urechea pe burtica partenerei tale.

In aceasta saptamana, pielea lui devine mai rozalie – si aceasta nu din cauza supraincalzirii, deoarece lichidul amniotic este perfect reglat pentru o temperatura confortabila – ci deoarece mici vase de sange (capilare) se formeaza sub piele si se umplu cu sange. Tot in saptamana 25 de sarcina capilarele se formeaza si in plamani, insa acestia raman, deocamdata, insuficienti dezvoltati.

Incepe sa se formeze si surfactant (substanta care tapeteza interiorul plamanilor. Format, in principal, din fosfolipide, acesta formeaza o pelicula subtire care acopera suprafata interioara a alveolelor pulmonare), dar totusi, plamanii inca nu pot sa trimita oxigenul in vasele de sange sau sa elimine dioxidul de carbon cand bebelusul expira.

Nu doar plamanii se pregatesc pentru primele exercitii de respiratie. In saptamana 25 se deschid si narile, iar bebelusul incepe sa faca primele exercitii, cu lichid amniotic, desigur.

 

Sursa: whattoexpect.com

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.