Cuvintele dor, nu-i aşa?

By on 24 noiembrie 2012

Cuvintele dor, nu-i aşa? este o campanie care atrage atenţia asupra violenţei verbale şi consecinţele acesteia asupra comportamentului tinerilor, lansată astazi de Romtelecom, împreună cu Asociaţia Telefonul Copilului, partener de peste 10 ani al companiei în proiecte dedicate tinerilor şi copiilor.

Campania a fost stimulată de creşterea numărului de situaţii violente semnalate public, în care copiii şi tinerii sunt implicaţi fie ca victime, fie ca agresori, şi de creşterea numărului de apeluri la Telefonul Copilului care ridicau această problemă. În plus, Romtelecom a comandat două studii care relevă o imunizare crescută a tinerelor generaţii la formele de violenţă verbală, deşi aceasta este larg recunoscută ca fiind punctul zero de escaladare către forme mai grave de violenţă.

Campania îşi propune să ofere instrumente de gestionare a situaţiilor de violenţă si include întâlniri deschise cu adulţi şi tineri interesaţi să afle mai multe despre soluţiile constructive de abordare a violenţei. De asemenea, pune la dispoziţie un centru virtual de informaţii şi recomandări www.cuvinteledor.ro, iar pe 7 decembrie 2012 se va încheia cu lansarea unei cărţi electronice gratuite, cu studii de caz şi recomandări generale.

Site-ul campaniei – www.cuvinteledor.ro – este locul în care se găsesc explicaţii despre violenţă şi impactul acesteia în dezvoltarea personală, date statistice, experienţe, soluţii şi recomandări, atât în format text, cât şi video, cu sprijinul a trei specialişti implicaţi în campanie. Anda Păcurar, psihoterapeut, va oferi răspunsuri şi recomandări preliminare celor care au nevoie de ajutor şi apelează la site într-o primă fază.

In cadrul acestei campanii Romtelecom au lansat si o carte (in format pdf) ce poate fi descarcata la aceasta adresa.

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.