De ce e important somnul

By on 23 iulie 2013

copiii-au-nevoie-de-somn / sleepbetterlivebetter.netDe multe ori, copiii nu vor sa mearga la culcare, seara. Ne tot rugam de ei, dar ba sunt in mijlocul unui joc pe computer, ba au de terminat un capitol din vreo carte… “De ce trebuie sa ma culc?” – ne intreaba. “Nu-mi place sa dorm, e plictisitor… Si nici macar nu sunt obosit!”

Pentru copii insa, somnul e mai important decat ar crede ei. Mai important decat pentru adulti. Ar fi bine sa ii explici copilului tau cum stau lucrurile. Isi poate face o prima idee daca il pui sa-si aminteasca cum e cand nu dormi destul. Ameteala si greutatea pe care le simti sunt ingrozitoare.

De ce au copiii nevoie de somn. Ziua, copiii sunt foarte ocupati – scoala, temele pentru acasa, ingrijitul animalului de companie, jocurile cu prietenii, practicarea sportului sau a altor activitati etc. De aceea, seara, organismul lor are nevoie de o pauza. Somnul le odihneste trupul pentru a doua zi. Orice fiinta vie are nevoie de somn pentru a supravietui. Catelul, pisica, animalele salbatice… toate au nevoie de odihna trupului.

Dar nu numai corpul are nevoie de somn, ci si creierul nostru. Nu e foarte clar cum functioneaza creierul atunci cand dormim; unii oameni de stiinta cred ca in timpul somnului creierul revede si stocheaza informatiile, echilibreaza substantele chimice din organism si rezolva problemele aparute in timpul zilei.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

3 Comments

  1. MamicaMea.ro

    25 iulie 2013 at 13:49

    Nu stiu daca poate da cineva un raspuns foarte exact de ce are nevoie corpul nostru de somn, mai ales ca organismul (si nici creierul) nu se opresc din activitate niciodata.
    Dar este sigur ca in cazul in care nu dormim un timp mai indelungat survine decesul (cu exceptia catorva oameni ce au anumite anomalii)

  2. Pingback: Cum il poti ajuta sa adoarma | Tati.ro - dedicat tatilor cool

  3. Pingback: De cate ore de somn are nevoie copilul tau

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *