De ce sa te implici in educatia scolara

By on 14 iunie 2013

tatal-isi-ajuta-copilul-la-teme / http://www.testingmom.com/Anul scolar e pe sfarsite, dar e bine sa vorbim un pic despre implicarea ta in educatia copilului tau, ca sa stii ce sa faci din toamna. Il poti ajuta sa-i placa scoala mai mult, sa ia note mai mari si sa reduci anumite probleme de comportament. Indiferent de veniturile parintilor sau de nivelul lor de educatie, cerecetarile au aratat ca implicarea lor ii ajuta pe copii la scoala si in afara ei.

Te poti implica in modul cel mai simplu, ajutandu-l sa-si faca temele sau citind impreuna cu el o carte. Poti merge si la sedintele cu parintii sau la anumite activitati din scoala. Nu trebuie sa organizezi serbarea de sfarsit de an – atata vreme cat ii arati ca dai valoare educatiei, el va raspunde pozitiv. Iata cateva argumente pentru care ar trebui sa te implici:

• Educatie mai buna. Implicarea parintilor e buna si pentru calitatea scolii in sine, pentru cresterea increderii invatatorilor, pentru cresterea reputatiei scolii. Parintii implicati sunt repsectati de invatatori si profesori, care vor avea asteptari mai mari de la copiii din clasa respecitva. Si pe termen lung, implicarea e benefica: copiii vor face mai multi ani de scoala, vor dori sa-si continue educatia dupa liceu.

• Note mai mari. Cu cat te implici mai mult, cu atat copilul tau va avea note mai mari, va beneficia mai mult de anii scolari. Un studiu al parintilor foarte implicati in procesul educational a aratat ca copiii lor si-au imbunatatit mult aptitudinile in domeniul matematicii si al citirii.

• Comportament mai bun. Copiii isi dezvolta mai mult aptitudinile sociale si isi imbunatatesc comportamentul atunci cand parintii se implica la scoala. Sunt mai putin predispusi la renuntarea la studii, la deranjarea orelor si mai doritori sa-si faca temele de acasa. Un studiu a aratat ca atunci cand tatii se implica in educatia copiilor, acestora le place scoala mai mult, fiind mai rar atentionati sau exmatriculati si ramanand mai rar repetenti decat ceilalti.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.