Descopera tenisul!

By on 24 aprilie 2013

descopera tenisulCopiii intre 4 si 10 ani au sansa sa descopere tenisul participand la lectii gratuite de initiere, in perioada aprilie-octombrie 2013. Orele gratuite se vor desfasura in cadrul campaniei Descopera tenisul!, conform calendarului disponibil pe www.descoperatenisul.ro.

Campania Descopera tenisul! isi propune sa promoveze tenisul in randul parintilor ai caror copii au varsta maxima de 10 ani, incurajandu-i sa incerce un nou sport si sa-l testeze prin intermediul lectiilor gratuite. Primele lectii sunt programate in Bucuresti, Mamaia, Timisoara, Sibiu si Ploiesti, pe 27 si 28 aprilie, iar inscrierile sunt deja deschise online.

Pentru a-si inscrie copiii la una sau mai multe lectii gratuite, parintii trebuie sa acceseze calendarul Descopera tenisul!, pe www.descoperatenisul.ro, si sa aleaga orasul, clubul si ziua pentru lectia gratuita pe care o doresc. O lectie de tenis dureaza aproximativ o ora, iar un copil poate participa la oricate lectii dintre cele trecute in calendar. Acestea vor avea loc inclusiv in weekend, iar inscrierile se vor deschide cu circa trei saptamani inaintea fiecarui eveniment. Cluburile partenere asigura terenul, antrenorul si echipamentul necesar (mingi, rachete). Copiii nu trebuie decat sa fie imbracati si incaltati sport.

Daca cei mici vor dori sa continue practicarea acestui sport, ca urmare a primului contact cu tenisul, ei vor avea posibilitatea sa participe la turnee organizate pentru categoria lor de varsta si in functie de abilitatile lor. In continuarea campaniei Descopera tenisul! vine sistemul de competitii Tenis10.

Despre Tenis10

Tenis10 are la baza doua componente esentiale: pe de o parte echipamentul adecvat varstei si capacitatilor fiecarui copil, pe de alta parte sistemul competitional, implementat in aceeasi directie. Altfel spus, copiii joaca tenis pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte si mingi mai usoare, in cadrul unor competitii al caror sistem de scor genereaza partide cu durata redusa. In consecinta, primele experiente pe terenul de tenis de care au parte cei mici sunt lipsite de efortul exagerat care pe cei mai multi ii indeparta pana acum de acest sport.

Conform normelor Federatiei Internationale de Tenis, Tenis10 inglobeaza trei stagii de joc (Rosu, Portocaliu si Verde), concepute pentru a-i ajuta pe copii sa progreseze. Pe masura parcurgerii lor, dimensiunile terenului, lungimea rachetelor si viteza mingilor cresc, pana cand jucatorul avanseaza catre tenisul standard. In privinta echipamentelor de joc specifice, brand-urile producatoare de echipament sportiv s-au asociat proiectului Tenis10, asigurand kit-urile speciale de joc:  fileuri, rachete si mingi. In 2013, proiectul se afla la al patrulea sezon. www.tenis10.ro

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.