Evita substantele toxice!

By on 8 martie 2013

Bebelus mananca cereale / http://blog.timesunion.com/Continuam sa iti prezentam astazi alte substante nocive, toxice pe care ar fi bine sa le eviti din alimentatia copilului tau. Uneori, ele apar si in alte locuri, nu doar in alimente. De aceea, e bine sa stii cum sa te feresti de ele.

Arsenicul poate declansa cancer la rinichi, plamani si cancer de piele, precum si alte probleme de sanatate. Unele alimente contin arsenic organic sau anorganic. Sucurile de mere si de struguri pot contine ambele tipuri de arsenic. La fel, orezul si produsele din orez – acesta ajunge acolo pe cale naturala, dar si din pesticidele care ajung in apa din orezarii. Arsenicul se mai gaseste si in panourile de rumegus presat de dinainte de 2003, an in care industria lemnului a fost de acord sa nu mai foloseasca arsenicul la mobilier casnic.

Cum il eviti:

• Cantitatile mici de suc de mere si de struguri nu dauneaza. Totusi, nu se stie inca exact care ar fi limita de consum pe zi. In loc de sucuri, ii poti da copilului tau apa, lapte si fructe intregi.

• Da-i cereale pe baza de orez o singura data pe zi, in medie, sau inlocuieste-le cu cereale care au un nivel de arsenic mult mai mic: grau, ovaz, porumb. Daca tu mananci orez, poti reduce nivelul de arsenic anorganic spalandu-l inainte de a-l gati, folosind 6 parti apa la 1 parte orez pentru gatire si aruncand apa in exces.

• Bauturile pe baza de orez nu sunt recomandate pentru copiii sub 5 ani. Daca e posibil, evita mancarurile ca orezul cu lapte sau siropul de orez.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.