Gradinariti impreuna!

By on 2 aprilie 2013

ghiveci-cizma-gradina / http://www.shelterness.com/Daca ai curte sau gradina, e foarte usor sa-ti obisnuiesti copilul cu natura, cu plantele. Dar exista suficiente idei si pentru apartament. Numai sa vrei! Un lucru e sigur: distractia e garantata. De asemenea, si educatia “verde” a copilului tau. Acesta va fi incantat sa aiba o activitate de gradinarit, apoi va fi fericit cand va vedea ca semintele plantate de el dau lastari si devin niste flori minunate!

Ghivece din cizme de cauciuc. In luna aprilie se pun in pamant plantele care vor inflori in mai. O modalitate foarte buna de a pune in valoare cizmele din cauciuc vechi ale familie. Pe cele care i-au ramas mici copilului tau si pe ale tale, care s-au deteriorat de tot. Puteti avea cate o cizma pentru fiecare membru al familiei!

Aveti nevoie de cateva cizme de cauciuc vechi – cat mai colorate, daca se poate, de pamant de flori, de seminte, de un plantator si de cateva cuie sau suruburi pentru lemn.

Cum se face. Intai trebuie facute niste gauri in talpa fiecarei cizme, pentru scurgere. Apoi cate o gaura in partea de sus a cizmei, pentru prindere de gard. Umpleti apoi fiecare cizma cu pamant de flori, plantati semintele sau plantutele si prindeti cizmele de gard sau de un zid, pe rand, cu ajutorul cuielor sau suruburilor. Desigur, puteti aranja cizmele si pe terasa sau pe langa casa, ca pe o colectie de ghivece colorate.

Gradina pizza. Copiii (si mamele!) iubesc pizza, iar cel mai bun mod de a-i face sa manance o pizza sanatoasa (si mai ieftina) e sa plantati acasa cateva ierburi aromate care vor fi folosite ca ingrediente. Acestea cresc rapid si sunt foarte usor de ingrijit.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.