Incurajeaza pasiunile sportive ale copilului tau!

By on 31 august 2015

Incurajeaza pasiunile sportive ale copilului tau!Daca incurajezi pasiunile sportive ale copilului tau sunt mai multe sanse ca acesta sa se implice si sa practice activitati sportive decat daca esti indiferent si nu manifesti entuziasm, sunt de parere cercetatorii.

Prin urmare, du-l la antrenamentele de fotbal, la ora de dans, la inot, discutati despre ceea ce se intampla acolo si despre progresele lui. Incurajeaza-l cand simti ca are nevoie de asta, felicita-l ori de cate ori ai ocazia. Nu contează ce activitate este, cel mai important lucru este sa-l incurajezi sa faca miscare.

Odata cu inceperea scolii, programul copilului tau este destul de incarcat –  scoala, teme, vreun curs la care doresti sa participe ori after-school, prin urmare timpul dedicat activitatilor sportive este destul de redus. In aceste conditii, este esential sa-i organizezi timpul fara a pierde din vedere activitatile sportive, ba, mai mult, incluzandu-le pe cele care pun accentul pe miscare si stii ca-i fac placere. La aceasta varsta, accentul trebuie pus pe latura distractiva si pe dezvoltarea abilitatilor – nu te gandi inca la copil ca la un viitor olimpic si nici ca echipa lui trebuie sa-si invinga adversara cu orice pret! Nu pune presiuni asupra copilului si nu-l forta sa faca un sport care nu-i place. S-ar putea sa-l indepartezi de acesta, desi scopul tau este opus.

Fie ca copilul tau alege un sport organizat, de echipa, in care invata cum se conduce, se coordoneaza si multe lucruri importante despre munca in echipa, fie ca prefera un sport individual in care invata despre auto-dezvoltare si auto-perfectionare, obiectivul trebuie sa fie identificarea unei activitati sportive care sa-i faca placere, cercetatorii descurajand competitia la aceasta varsta.

Foto: Guliver/ Thinkstock

 

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.