Jo Mantelers despre rolul de tata

By on 21 noiembrie 2012

Imi amintesc ca in perioada in care sotia mea si cu mine ne doream primul nostru copil, ii intrebam pe prietenii mei proaspat tatici daca au simtit o schimbare in starea lor emotionala dupa nasterea copilului. Cumva, ma asteptam ca natura va injecta un fel de hormon in corpul meu care sa-mi creasca sentimentele fata de copilas, la fel ca si la mama. Cu toate astea, nimeni nu mi-a confirmat teoria mea. Asta inseamna ca taticii, prin natura lor, nu sunt echipati sa creasca un copil? Iar comportamentul taticilor vis-a-vis de cresterera copiilor este in mare parte determinat de cultura in care traiesc?

Daca ar fi asa, acest lucru ar explica de ce in unele culturi tatii sunt aproape absenti in cresterea copiilor. In cazul meu nu mi-am schimbat cu nimic perceptia asupra lumii, cu exceptia faptului ca am stiut ca am o noua responsabilitate. Dar nu am simtit durere in stomac cand nu mi-am vazut copilul o perioada mai lunga de timp, nu am simtit ca intru pe pilot automat noaptea cand ma trezeam sa imi alin copilul, nu am simtit acea „dragoste la prima vedere” fata de copil, nu am avut sani mai mari etc. O invidiam pe sotia mea, care traia toate aceste schimbari.

Atunci, ce m-a facut sa devin tatal dedicat care se implica in toate aspectele cresterii copiilor si care nu isi lasa sotia singura in aceasta meserie? Cu siguranta nu au fost hormonii. De multe ori realizez ca as fi putut sa devin si eu adeptul filosofiei „tatii nu se ocupa cu cresterea copiilor”.

Pagini: 1 2 3

About Echipa tati.ro

2 Comments

  1. Pingback: Rolul de tata prin ochii lui Jo Mantelers, sotul meu drag! | Joc si Emotii

  2. Pingback: Revista Baby | Tati.ro - dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.