Jocuri pentru cei mai mici

By on 4 iunie 2013

idei-de-jocuri-cu-copiii-mic / babydickeysgiveaways.comiIti prezentam saptamana trecuta o serie de idei de jocuri pe care le poti juca impreuna cu copilul tau, in articolul “Petrece timp de calitate cu copilul tau“. Acum iti dam idei pentru cazul in care ai un copil mai mic. Insa, indiferent de varsta, copiii isi doresc un singur lucru: sa petreaca timp cu tine si cu mami, cu parintii lui. Si cat mai mult!

Simte si ghiceste. Ia o sacosa sau o geanta prin care nu se poate vedea si pune in ea zece obiecte diferite. Orice: cheie, jucarie, creion, telecomanda, ceas, lingura etc. fiecare dintre voi inchide ochii si scoate un obiect. Il pipaie si incearca sa ghiceasca ce anume este.

Jocul ordinii. Ia cateva obiecte colorate diferit sau de forme diferite si aliniaza-la intr-o anumita succesiune – cubul albastru, cubul rosu etc. Apoi intreaba-l pe copilul tau ce urmeaza. Poti incerca asta si cu sunete diferite – batut din palme, fluierat, sunete haioase. Pune-l sa le repete. Daca copilul poate inventa el o ordine, repeta tu dupa el.

Jocul sortarii. O varianta e sa iei obiecte diferite – cuburi, masinute, animale de plus, monede, linguri etc. si sa-l intrebi: “Cum trebuie sa le sortam?” Apoi intreaba-l daca pot fi sortate in alt fel. A doua varianta e sa-l pui sa te ajute sa sortezi obiecte din “viata reala” – lenjerie, tacamuri, jucarii etc.

De-a rampa. Fa un plan inclinat dintr-o carte mai mare sau din altceva. Ia diferite obiecte si da-le drumul la vale, observandu-le. Masinute, jucarii mici, pahare din plastic etc. vorbeste cu copilul tau despre ce se intampla cu fiecare in parte. Testeaza-l. Vorbeste cu el despre diferentele dintre lucruri. Faceti curse!

Jocul literelor si al numerelor. Scrie o litera pe un cartonas. Pe spatele lui, deseneaza ceva care incepe cu acea litera. Lasa-l pe copil sa coloreze obiectul desenat, iar in timp ce face asta vorbeste cu el despre sunetul respectiv. Pentru numere, scrie pe o parte un numar, iar pe partea cealalta deseneaza tot atatea obiecte (stele, de exemplu). Lasa-l sa le coloreze. Puteti lua literele pe rand, in fiecare zi cateva – sunt greu de facut toate intr-o singura zi.

De-a cititul. Tu citesti dintr-o carte, apoi il lasi pe copilul tau sa-ti “citeasca” prin imagini. Lauda-l tot timpul. El va invata cum sa iubeasca lectura.

Invatam despre bani. Vorbiti despre monede, intreaba-l daca vede diferentele. Vorbeste cu el despre ce inseamna a cheltui si a economisi si despre cum se castiga banii.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

2 Comments

  1. Pingback: Jocuri pentru toate varstele | Tati.ro - dedicat tatilor cool

  2. Pingback: Jocuri pentru copii (II). Deseneaza dupa ghicitoare - Tati.ro – dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.