La drum: Activitati pentru copii

By on 30 aprilie 2013

sah-magnetic-pentru-calatorie / http://allstarlearning.ca/Incepe sezonul iesirilor, al calatoriilor, mai lungi sau mai scurte, de weekend, in familie. 2-3 ore de drum inseamna destul de mult pentru un copil, mai ales daca e mic. Ca sa nu se plictiseasca, poti inventa tot felul de activitati care sa-l tina ocupat si sa-i distraga atentia de la monotonia mersului cu masina sau cu trenul. Iti prezentam si noi cateva.

Tava metalica. Da, este chiar o tava de cuptor sau o forma de prajituri! Copilul o poate tine pe genunchi – seamana cu masuta din avion! Se poate juca pe ea in multe feluri. O poate umple cu mici jucarele. Poate colora intr-un caiet, se poate distra cu figurine magnetice, o poate folosi chiar si pentru a-si pune pe ea gustarea sau biscuitii… Cand nu o foloseste, o poate baga in buzunarul din spatele scaunului.

File din plastic. Un caiet cu foi din plastic este foarte bun atunci cand ai doi sau chiar trei copii. Cu ajutorul markerelor speciale, care se pot sterge, ei vor desena pe paginile de plastic tot felul de lucruri, se vor juca “X si zero”, “Spanzuratoarea” si alte mini-jocuri. Avantajul e ca acest caiet nu se “termina” niciodata!

Micile recompense. Poti pregati din timp fisicuri cu monede de 1, 5, 10 si 50 de bani. Pe drum, le vei oferi copiilor pe post de recompensa atunci cand ei vor face un lucru bun: se comporta frumos, au rabdare, sunt politicosi, spun o poezie, observa lucruri interesante pe geam etc. Banutii obtinuti ii vor cheltui pe dulciuri sau pe mici suverniruri din excursie.

Borcanul cu amintiri. Un mod simplu de a pastra mici amintiri din excursie este un simplu borcan sau bol din sticla, in care copilul va pune tot ceea ce considera ca e interesant. Pot fi bilete si tichete (de autobuz, de avion, de intrare in muzeu sau la zoo etc.), mici conuri de pin, pietricele sau alte lucruri din natura.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Rau de masina la copii - Tati.ro – dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.