Lectura de seara

By on 3 septembrie 2014

Lectura de seara

Nu sari peste lectura de seara! Este unul dintre cele mai placute ale zilei pe care le petreci alaturi de copilul tau.

Prima carte „serioasa” pe care am citit-o baiatului meu a fost Pinocchio. Ii citeam in fiecare seara doua-trei capitole si studiam impreuna pozele. Avea deja patru ani si ceva si incepusem sa ma intreb de ce alti copii asculta cu placere povestea de seara, iar el nu arata niciun interes pentru aceasta indeletnicire. Dupa ce a vazut desenele animate si piesa de teatru „Pinocchio”, lucrurile s-au schimbat si baiatul meu nu se mai satura de poveste.

Acum am trecut la „Peter Pan”, de care este la fel de fascinat. Intre timp, „am bifat” povestile lui Creanga, dintre care preferata lui este „Punguta cu doi bani” pe care o povesteste cu lux de amanunte si cu citate. Chiar daca apetitul lui pentru lectura de seara s-a manifestat tarziu, recupereaza cu pasi mari.

Desigur, lectura de seara este intrerupta de numeroase „de ce”-uri, „si dup-aia”, „pot sa vad pozele?” etc. Iar daca citesc cu voce serioasa, interesul se evapora brusc. Pentru o lectura placuta, am invatat sa citesc pe roluri, sa ma prostesc, sa fiu intrerupt de zece ori intr-un minut si sa pot raspunde prompt. Dar nimic nu se compara cu bucuria pe care o simt atunci cand baiatul meu vrea sa-mi spuna povestea pe care i-am citit-o cu o seara inainte.

Video amuzant: lectura de seara

Foto: Image Courtesy of Jumphong/ FreeDigitalPhotos.net

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.