Lectura placuta!

By on 25 mai 2013

copilul-citeste-povesti / http://www.managedmoms.com/Am mai vorbit despre citit in urma cu cateva zile, in articolul “Beneficiile lecturii”. E una dintre cele mai placute activitati pe care le poti face impreuna cu copilul tau. Este in acelasi timp invatare, distractie si relaxare. Astazi, cateva sugestii pentru a savura din plin aceste momente.

• Citeste carti pe care copilul tau le poate rasfoi. Bebelusului ii va placea sa “studieze” o carte cu file din carton gros sau din plastic, cu degetele si cu gura, in timp ce un copil mai mare va prefera o carte interactiva. Invata-l sa traga de benzile de carton care ascund cuvinte, sa ridice figurinele din pagina in relief, sa simta texturile sau sa asculte efectele sonore.

• Vorbiti pe indelete despre povestiri. Spune-i, de exemplu: “Oare ce se va intampla mai departe?” sau “Ce va face fetita, dupa parerea ta?” o conversatie simpla ii va stimula imaginatia si creativitatea. Daca e foarte mic, spune-i sa-ti arate cu degetul lucrurile despre care citesti. “Unde e vaca?” Asteapta sa-ti raspunda la intrebari de genul “Ce este asta?” In acest fel, el va invata ca procesul de comunicare se deruleaza in ambele sensuri.

• In timp ce citesti, schimba tonul si expresiile fetei, ca sa subliniezi anumite pasaje. Citeste soptit cand personajul doarme sau grava cand e vorba de ceva important. Copilul va fi captivat de poveste. De asemenea, va invata sa-ti urmareasca expresia si sa-ti asculte vocea pentru a interpreta emotiile mai bine.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

2 Comments

  1. Pingback: Cititul, un dar de pret pe care il faci copilului tau

  2. Pingback: Lectura de seara

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.