Lectura placuta!

By on 25 mai 2013

• Evadeaza impreuna cu el intr-o lume imaginara. In timp ce citesti povestea, lasa-l pe copilul tau sa-si exploreze imaginatia si sa se extazieze in fata ilustratiilor fabuloase si fanteziste care transforma lectura intr-un joc.

• Reciteste-i povestile preferate sarind anumite cuvinte sau expresii. Va fi incantat sa-ti completeze frazele sau sa repete rimele care ii plac. Sau poate chiar va povesti el povestea in felul lui – o activitate de-a dreptul interactiva!

• Profita de ocazie pentru a vorbi despre culoarea, forma si marimea obiectelor. Prescolarul are nevoie de un timp ca sa dea nume acestor notiuni abstracte, insa cartile ii vor usura acest demers.

• Pregateste-ti copilul de citit si de scris invatandu-l sa recunoasca literele si sunetele care le corespund. Cere-i sa gaseasca anumite litere in carte si sa rosteasca sunetul lor. Dupa o vreme va face singur acest lucru, de fiecare data cand ii citesti povesti.

• Descopera impreuna cu el locuri noi… fara a pleca de acasa! Lectura este o modalitatea foarte buna de a-l invata lucruri referitoare la locuri si experiente care nu ne sunt la indemana. In carti el poate descoperi oceanul, spatiul cosmic sau tari si culturi indepartate.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

2 Comments

  1. Pingback: Cititul, un dar de pret pe care il faci copilului tau

  2. Pingback: Lectura de seara

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.