Mai multa miscare!

By on 18 mai 2013

copiii-fac-miscare-in-aer-liber / http://thewellnessguys.com/A face miscare este un lucru aesential pentru copii. Pe langa aspectul fizic, ii dezvolta mental si le mareste increderea in sine. Pe de alta parte, obezitatea infantila a devenit deja o problema in multe tari tocmai din cauza lipsei de miscare si a alimentatiei defectuoase. Dl Ovidiu Gavrilovici, conf. dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea “A.I. Cuza” din Iaşi si membru al Consiliului Ştiinţific al mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos! – SETS”, ne propune cateva modalitati prin care ii putem stimula pe copiii nostri sa faca miscare, mai ales in aer liber.

Identifica pasiunile copilului tau! Ce ii place? La ce se uita cu placere (multimedia) – interesele din aceasta zona de informare pot fi asimilate in viata reala. Observa daca este interesat mai mult de exersarea si demonstrarea puterii, a rezistentei sau a jocului in echipa?

Stimuleaza-ti copilul sa-si aleaga singur activitatile preferate! Nu ii impune propriile tale preferinte.

Discuta cu copilul tau, pregateste punerea in practica a pasiunilor lui, chiar si in mod indirect. De exemplu, daca ii plac spectacolele, filmele sau joaca in parc, mergi cu el pe jos pana la aceste locatii. Planifica impreună cu el viitoarele activitati si imagineaza-le activ, cu el. Nu-i impune copilului un rol anume – negociaza cu el in prealabil in legatura cu partea lui de rol in pregatirea si realizarea unei anumite activitati. Poate fi si o simpla alegere a tinutei sau a locului in care veti merge.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

2 Comments

  1. Pingback: Despre obezitate la copii. Cat se joaca nazdravanul tau pe afara? - Tati.ro – dedicat tatilor cool

  2. Pingback: Cum alegi un sport pentru copii potrivit - Tati.ro – dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.