Ne jucam si invatam cum sa ne comportam!

By on 3 octombrie 2013

copiii-fac-curat ;/ makingtheworldcuter.com Ii poti dezvolta aptitudinile si il poti invata pe copilul tau cum sa se comporte fara a-l plictisi cu discursuri seci si moralizatoare, ci jucandu-te cu el. Cateva jocuri utile in aceasta directie ti-am prezentat intr-una din zilele trecute, in articolul “Atitudini pozitive prin joc”. Astazi continuam cu altele.

• Jocul de-a “Nu m-am gandit niciodata la asta!” Aduni la un loc cateva obiecte obisnuite de prin casa, cum ar fi un papuc, un pix si un lighean. Iei unul din ele si ii ceri copilului tau sa se gandeasca la cat mai multe utilizari posibile ale acestuia, intr-un minut. De exemplu, ligheanul poate fi folosit la stat pe el, ca ascunzatoare, pe post de toba etc. Daca sunt mai multi copii, ei trec pe rand “la timona”. Daca esti doar cu copilul tau, faceti cu schimbul. Jocul ajuta la gasirea solutiilor.

• “Tati, am voie sa…?” Ii aranjezi pe copii in linie, la cativa pasi in fata ta. Dai comenzi fiecaruia pe rand: “Andreea, fa un pas inainte!” Ea intreaba: “Tati, am voie sa fac asta?” Ii raspunzi cu “Da” sau “Nu”. Daca spui “Da”, ea trebuie sa spuna “Multumesc” inainte de a face pasul. Cei care uita bunele maniere sau fac vreo miscare fara sa li se dea voie sunt trimisi inapoi pe linia de start. Jocul continua pana cand unul dintre copii ajunge la tine si devine el Tati (sau Mami). Da-i fiecarui copil sansa sa devina Tati sau Mami.

Copiii invata sa fie politicosi si respectuosi. Unui copil nu e suficient sa-i spui sa fie respectuos, ci trebuie sa-i arati ce inseamna asta. Ca sa eviti vreun conflict, explica clar regulile jocului de la inceput.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Jocuri pentru copii (II). Deseneaza dupa ghicitoare - Tati.ro – dedicat tatilor cool

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.