Ne jucam si invatam!

By on 28 iunie 2013

calculator / http://www.parents.com/E vara, e vacanta, iar copiii profita din plin de aceasta perioada, jucandu-se cat mai mult, afara si in casa (atunci cand e canicula). Iti prezentam mai jos cateva idei de jocuri educative, care le stimuleaza si creierul, nu doar corpul fizic.

Sotron-calculator. Sotronul e o buna activitate fizica, dar poate ajuta si la exersarea aritmeticii. Scolile introduc si ele, mai nou, miscare fizica in predarea lectiilor la clasa, asa ca de ce sa nu faci si tu asta… E o metoda de invatat chiar fun! Copiii o adora. Iata cum faci: trasezi cu creta pe asfalt un patrat mare pe care il imparti in patratele cu cifrele de la 1 la 9 si adaugi inca 5 patratele, cu cele 4 operatii de baza: +, –, : si X si cu semnul = (vezi foto). Daca e vorba de copii mai mici, poti renunta la inmultire si impartire. Sariturile pot fi facute intr-un picior sau in doua.

Se poate juca in mai multe feluri. De exemplu: primul jucator face o anumita operatiune, de exemplu sare pe 4, apoi pe X, apoi pe 2, apoi pe =. Urmatorul jucator trebuie sa ghiceasca rezultatul, apoi sa faca el alta operatiune.

Saritura cu coarda… pe litere. Copiii din clasele mici au intotdeauna energie de consumat si cuvinte de silabisit. De aceea, jocul acesta este atat de apreciat de ei. Prin urmare, daca copilul tau are ceva de memorat, de invatat, un sunet, o silaba sau un cuvant, pune-l sa exerseze in ritmul sariturilor cu coarda.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.