Nici o zi nu e la fel: Victor Dinca

By on 26 noiembrie 2012

Mereu am fost curios sa incerc lucruri noi si a fi tata a fost ceva ce am asteptat cu mare nerabdare. Am observat multe modele de „tatic” de-a lungul vremii: implicat, sever, indiferent, mamos, sportiv, blazat, rebel, copilaros – si, din fiecare, incercam sa extrag cate ceva util pentru viitor. Dar toate „lectiile” trecutului s-au sters in momentul in care am devenit chiar eu tata, totul fiind minunat de diferit fata de ce mi-am imaginat.

Credeam ca a fi tata este o datorie careia trebuie sa ii dedici toate resursele, un angajament pe viata, dar tocmai viata m-a contrazis. Ca un gradinar care sadeste o samanta ce devine o mica planta si de care are grija apoi pana rodeste, a urmari zi de zi miracolul vietii este cel mai frumos lucru pe care il poti avea. A fi tata nu este o „meserie”, ci o bucurie continua, o incursiune constanta in lumea copilariei de unde te intorci invariabil in lumea „reala” cu doze importante de optimism si voie buna.

Bucuria de a fi tata sta in lucrurile marunte de zi cu zi: un plans de colici „potolit” cu un mic leganat la piept, succesul ultimei lingurite de mancare, incaltatul cu pantofii care „nu vor sa intre”, sa fii „calul” a mia oara, sa raspunzi in numele papusii preferate, sa explici iarasi si iarasi de unde vine ploaia. Caci, pana la urma, nu conteaza cum crezi tu ca trebuie sa fii ca tata, ci cum isi doresc copiii tai sa fii – un prieten, cel mai bun prieten.

Imi doresc sa fiu cat mai mult prezent in viata copiilor mei, sa fiu acolo de fiecare data cand au nevoie de mine si sa observ continua schimbare prin care trec, constient fiind ca, inainte sa fiu pregatit, voi sta de vorba cu niste mici adulti care vor fi rodul mladitelor actuale. Asa ca ma bucur de fiecare zi, pentru ca nicio zi nu e la fel!

Victor Dinca

https://www.facebook.com/VictorDin

About Echipa tati.ro

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.