Pregateste-l pentru viata!

By on 17 octombrie 2013

copil-independent / www.livescience.com Am vorbit despre faptul ca exista multe lucruri practice pe care nu ti le spune nimeni in copilarie, nici la scoala, nici (din pacate) in familie (vezi articolul “Invata-l sa se descurce in viata”). Poti face ca, pentru copilul tau, lucrurile sa stea altfel. Vezi mai jos cum!

Independenta. Multi parinti uita ca un copil trebuie sa invete sa se descurce de unul singur pentru a fi independent. Nu te grabi sa rezolvi toate problemele pe care le are copilul tau. Ajuta-l, ghideaza-l, dar nu face in locul lui, caci o sa-l obisnuiesti sa fie mereu asistat. Lasa-l sa faci si greseli si sa invete din acestea – sunt lectii de viata. Incurajeaza-i si recompenseaza-i dorinta de independenta. Un copil care a invatat sa fie independent va putea iesi din orice situatie, va avea o mai mare incredere in fortele proprii si va gasi solutii oricarei probleme.

Gasirea unui job si a unei case. Doua lucruri esentiale in viata, pe care trebuie sa stii sa le faci. Invata-l sa scrie un CV, o scrisoare de intentie, sa se pregateasca pentru o discutie, sa convinga un angajator etc. Arata-i avantajele si dezavantajele de a fi independent, de a avea firma proprie sau de a lucra de acasa. Explica-i cum sa-si caute un apartament care sa corespunda nevoilor sale.

Comunicarea cu ceilalti. Invata-l sa fie amabil, deschis, sa asculte in mod activ si sa participe la conversatie. Sa fie altruist, tolerant, sa comunice in mod pasnic, sa rezolve conflictele fara a fi agresiv. Invata-l sa pastreze relatii pe termen lung. Sa nu ezite sa-i ajute pe prieteni, cand e cazul. Sa poata vorbi in public. Sa nu considere niciodata ca o relatie cu cineva e definitiva – modul in care interactionam continuu cu ceilalti are cel mai mare impact asupra vietilor noastre. Explica-i copilului tau ca facandu-si prieteni si comunicand bine e modul cel mai eficient de a avea o viata prospera.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.