Pregatirea pentru gradinita. Partea I: inaintea inceperii gradinitei

By on 28 august 2015

Pregatirea pentru gradinita. Partea I inaintea inceperii gradiniteiE greu de prezis cum se vor comporta copiii in prima zi de gradinita. Unii se vor agata inspaimantati de parinti, altii vor intra fericiti, uitand chiar sa spuna la revedere parintilor.

In cazul in care ai impresia ca micutul tau tinde sa se afle in prima categorie, iata trei lucruri prin care-i poti face tranzitia mai usoara.

Discutati despre gradinita In saptamanile care preced prima zi de gradinita, discuta cu copilul tau despre acest eveniment important. Arata entuziasm si emotie referitor la lucrurile pe care le va invata. Incearca sa obtii de la copil raspunsuri pentru a afla cum se simte. Nu exagera si nu forta subiectul in cazul in care copilul tau nu este interesat sau nu doreste sa-l discute. Scopul tau este sa-l faci interesat de gradinita si nu sa se teama de ea.

Petreceti putin timp despartiti Inainte de a incepe gradinita, e bine sa afli cum stati la capitolul „anxietate de separare„. O proba in acest sens este utila: lasa-l cu un prieten bun sau cu o ruda apropiata, ori sugereaza-i sa doarma o noapte la bunica. In acest fel afli cum reactioneaza copilul cand este fara tine, intr-un mediu sigur și supravegheat.

Lista de socializare In masura in care este posibil si se cunosc deja numerele de telefon, poti sa ceri contactele parintilor care au copii in aceeasi grupa cu micutul tau. In acest fel, poti stabili intalniri inainte de inceperea gradinitei si atunci cand copilul tau va merge in prima zi la gradinita va intalni chipuri familiare – pe noii lui prieteni!

Sursa: FamilyEducation.com

Foto: Guliver/ Thinkstock

 

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.