Reguli de baza pentru tati

By on 26 aprilie 2013

tata-se-joaca-impreunca-cu-copilul / http://indigoamethyst.blogspot.ro/Oricine isi doreste sa fie un tata cat mai bun, cat mai complet. Nu, nu este vorba despre o competitie cu altii, ci despre o competitie cu tine insuti. Si nu e vorba nici de o competitie cu mami. Pur si simplu, vrei sa devii mai “competent” in aceasta “profesie” de la o zi la alta, spre binele copilului… dar si al tau. Pe langa “antrenamentul” zilnic, te sfatuiesti cu prietenii tatici, citesti etc. Si ajungi la cateva lucruri esentiale, la cateva reguli fundamentale ale artei de a fi tatic. Ti le prezentam si noi mai jos, ca sa-ti fie la indemana.

• Ai grija de tine – nu poti fi un tata calm si relaxat daca zilnic esti stresat sau depresiv. Rezerva-ti in fiecare saptamana un moment in care sa faci ceea ce iti place, ca sa te detensionezi. Respecta-ti weekend-ul, de exemplu.

• Vorbeste cu copilul tau despre lucrurile care il intereseaza si despre ceea ce faci tu zi de zi. Explica-i-le si in acelasi timp asculta-l si pe el.

• Cand vrea sa-ti arate ceva, opreste-te din ceea ce faci si fii atent la el. E important sa petreci cu el cat mai des mici intervale de timp in care sa faceti lucruri ce va fac placere.

• Da-i copilului tau cat mai multe dovezi de afectiune fizica. Copiii adora imbratisarile, mangaierile, stransul mainii.

• Atunci cand face un lucru pe care i l-ai spus tu si pe care ai vrea sa-l faca mai des, lauda-l foarte tare (chiar exagerat).

• Invata-l lucruri noi facandu-le tu prima data si abia apoi lasandu-l pe el sa le faca. De exemplu, vorbeste tu primul politicos in casa, iar dupa aceea spune-i si lui sa faca la fel, sa foloseasca cuvinte ca “te rog” si “multumesc”. Lauda-l de fiecare data cand face asta.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

One Comment

  1. Pingback: Interdictii impuse copiilor. Regulile sunt pentru toti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.