Relatii puternice si pozitive

By on 2 august 2013

familie-fericita / http://www.freegreatpicture.com/Continuam discutia despre pozitivitate. Spuneam in articolul “Fii un parinte pozitiv” ca nu disciplinarea copilului este cea mai importanta, ci o sumedenie de alte lucruri, pe care de multe ori le scapam din vedere. Lucruri care pun bazele unor comportamente care vor dura toata viata. Iata asupra a ce ar trebui sa te concentrezi si cum ar trebui sa gandesti pozitiv.

• Atmosfera din casa. Relatiile din interiorul familiei creeaza o anumita atmosfera. Daca sunt bazate pe iubire si intelegere, ambianta va fi una calda si intima. Daca ai mereu dispute cu sotia ta sau cu copilul tau ori daca copiii tai se cearta tot timpul, atmosfera va fi una “poluata”. Probabil ca ai intrat si tu in vreo casa in care ai simtit imediat negativitatea. Iar casa ta ai vrea sa fie un loc cald, sigur, protector si iubit de toti membrii familiei. Pana la urma, daca vrei sa-ti pastrezi copiii acasa (vorbim mai ales de adolescenti), creeaza-le o atmosfera placuta si mai lasa din presiune.

• Relatiile tale cu cei apropiati. Copilul tau te observa si invata de la tine. Felul in care tu si mami va tratati reciproc este pentru el un model, un standard. Parintii fericiti au copii fericiti. Si invers. Baza pentru o familie fericita este relatia puternica si iubitoare dintre tine si sotia ta. Practic, cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru copilul tau este… sa ai o relatie cat mai buna cu sotia ta! Daca voi doi va iubiti si va sprijiniti in tot ceea ce faceti, copilul va va imita si va avea si el astfel de relatii cu cei din jur. Orice gest de intarire a relatiei tale pe care il faci iti va fi inapoiat inzecit prin copilul sau copiii tai…

• Felul in care relationezi cu cei din jur. Copiii vad tot ceea ce faci. Cum vorbesti cu cineva care vrea sa-ti vanda ceva prin telefon, cum discuti cu doamna de la ghiseu, la banca, cum interactionezi cu vanzatorul din magazin, ce relatii ai cu parintii tai, cu socrii tai etc. Einstein spunea cam asa: “A da un exemplu nu este principalul mijloc de a-i influenta pe ceilalti, ci este singurul mijloc.” Concludent, nu?

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.