Saptamana 4 de sarcina. Un bob de mac?

By on 16 septembrie 2014

Saptamana 4 de sarcina. Un bob de macSaptamana 4 de sarcina marcheaza inceputul etapei de dezvoltare embrionara. De acum si pana la saptamana 10 de sarcina, organele copilului incep sa se dezvolte si, unele, chiar sa functioneze.

Prin urmare, aceasta este perioada in care este cel mai vulnerabil la orice ar putea interfera cu dezvoltarea lui. Inca nu apar modificari sesizabile – vorbim de un embrion de dimensiunea unui bob de mac si, in multe cazuri, in acest interval se constata sarcina.

Prin urmare, primele saptamani, cand sarcina nu este inca identificata, reprezinta o perioada foarte delicata pentru embrion, tinand cont ca este intr-un moment vulnerabil al dezvoltarii sale.

Ce se intampla in saptamana 4 de sarcina

  • se constata sarcina;
  • placenta incepe sa se formeze si sunt deja prezente sacul amniotic, sacul vitelin si lichidul amniotic;
  • canalul cervical se inchide ermetic cu un dop de mucus.

Urmatoarele sase saptamani sunt vitale pentru bunul mers al sarcinii. Versiunile „rudimentare” ale placentei si cordonul ombilical, care ofera hrana si oxigen pentru copilul tau, sunt deja functionale. Prin placenta, copilul este expus la ceea ce ajunge in corpul mamei, de aceea trebuie acordata o grija suplimentara alimentatiei.

 

Foto: Image Courtesy of sattva/ FreeDigitalPhotos.net

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.