Tata pentru prima oara. Iti este frica sa nu dai gres?

By on 1 mai 2015

Tata pentru prima oara. Iti este frica sa nu dai gresEsti tata pentru prima oara si esti frica sa nu faci greseli, sa nu faci rau copilului tau?

Dar toata lumea face greseli, inclusiv parintii! Desi dragostea pentru copil reprezinta principala motivatie, greselile apar, chiar daca nu sunt voite. Din prea multa grija, din nepricepere, din teama… motivele sunt numeroase.

Acest lucru nu inseamna insa ca esti un tata nepriceput. Inseamna ca inveti si ca te straduiesti. Inseamna ca esti un tata implicat, cel mai bun tata pe care-l putea avea copilul tau.

Nu te descuraja cand gresesti. Multi tati asista timid la unele sarcini, precum baia nou nascutului, schimbatul scutecelor, hranirea cu biberonul, preferand sa lase mamele sau bunicile sa le indeplinesca. Chiar daca nu stii ce ai de facut, vei invata si vei prinde curaj, nu interpreta un rol secundar, de asistent.

Accepta gandul ca greselile se vor intampla Chiar si mama greseste. Nimeni nu este perfect si, in plus, chiar daca iti iubesti copilul ca pe ochii din cap, este nevoie de timp pentru cunoastere si acomodare. [Chiar daca nu esti tata pentru prima oara , fiecare copil este unic, are personalitatea lui si nu poti aplica reteta de la copilasul mai mare.] Nu ai de unde sa stii ce-i place, ce refuza si vei invata incercand si gresind. Iar daca ai uitat sa-ti pui la indemana scutecele de schimb pentru noapte… retine lectia si data viitoare nu se va mai intampla.

Cere sfaturi, vorbeste cu tatal tau Multi barbati au impresia ca, daca gresesc, copilul lor va fi afectat pe viata. Lucrurile nu sunt asa de dramatice! Prin urmare, cere sfaturi pentru a fi un tata cat mai bun, vorbeste cu tatal tau, cu alti tati deoarece au avut, la randul lor, aceste temeri, au gresit si au invatat.

Esti/ ai fost tata pentru prima oara? Care este/ a fost principala ta temere?

Foto: Guliver/ Thinkstock

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.