Tati-mania si mami-mania

By on 2 iunie 2013

copilul-prefera-pe-unul-dintre-parinti / crafteeshe.blogspot.com Exista explicatii pentru situatia in care copilul tau il prefera doar pe unul dintre parinti. E valabil atat pentru bebelusi, cat si pentru copii mai mari. Nu te agita: nu e nimic personal! Afla acum cam ce e de facut ca sa schimbi lucrurile.

Starea de fapt. Bebe face scandal, indicand ca o vrea doar pe mami sau ca-l vrea doar pe tati, in toate situatiile: laptic, culcare, schimbatul scutecului.

De ce il favorizeaza pe unul dintre parinti? Uneori, acesta este modul in care copilul isi afirma independenta. Vrea sa demonstreze ca el face alegerile, la fel ca atunci cand alege doar o anumita jucarie. Poate fi insa si un lucru legat de rutina, ceva care il face sa se simta in largul lui. El cere: “Mami sa faca asta!” sau invers pentru ca asa a fost obisnuit.

Ce trebuie sa stii. Cand copilul o prefera pe mami, te simti cam dat de-o parte. Iar daca te prefera pe tine, poate te simti un pic vinovat fata de sotia ta… Insa jocul “de-a preferatul” e ceva obisnuit la bebelusi si la copiii mici si nu are nimic de-a face cu faptul ca unul dintre voi ar fi un parinte mai bun sau ca pe unul dintre voi il iubeste mai mult. De fapt, o sa observi ca lucrurile se schimba mereu: copilul odinioara “lipit” de mami se lipeste brusc de tine. Sau invers.

Ce e de facut? La fel ca toate etapele comportamentale ale copilului mic (iti amintesti cand manca doar un anumit aliment?), si asta va trece. Pana atunci, iata cateva lucruri care te vor ajuta sa calmezi situatia.

• Nu fi egoist! Daca esti cel ales, nu te bucura doar tu de distractia de a indeplini sarcinile de parinte. Fa-o si pe sotia ta responsabila de anumite lucruri pe care copilul vostru si le doreste (gatitul clatitelor duminica, mersul in parc, cititul povestilor), ca sa compensezi situatia.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.