Tati-mania si mami-mania

By on 2 iunie 2013

• Iesi din scena pentru o vreme. Daca copilul te prefera pe tine, las-o din cand in cand pe mami sa fie in rolul principal (in felul asta, mai scapi si de criticile ei!). Fa o plimbare, fa jogging sau iesi la o bere cu prietenii si las-o sa conduca ea casa. Tu castigi timp pentru tine, iar ea straluceste in lumina reflectoarelor, bucurandu-se de toata atentia copilului.

• Ocupa-ti timpul. Sunteti cu totii acasa, iar copilul vrea sa-l ajuti la ceva anume, caci te prefera pe tine. Ii poti spune: “Acum sunt ocupat. Mami o sa te ajute.” Apoi te retragi in planul secund si… rezisti tentatiei de a-i spune lui mami ce sa faca, pas cu pas.

• Arata-ti dragostea. Te doare atunci cand copilul o favorizeaza doar pe mami. Dar, daca el opune rezistenta iubirii si afectiunii tale, indiferent de ceea ce faci, nu-ti arata sentimentele ranite si nu renunta. Asta va face ca el sa se ataseze si mai mult de mami! In loc sa faci asa, ramai optimist si arata-i copilului ca tu il iubesti totusi, chiar daca el te respinge (pentru moment).

• Incearca lucruri noi. Intotdeauna e o idee buna sa petreceti timp in doi, tu si copilul sau mami si copilul. Insa chestia asta e si mai importanta atunci cand el il favorizeaza pe unul dintre voi. Daca o prefera doar pe mami, tu ar trebui sa incerci noi activitati pe care le poti face impreuna cu copilul: sa mergeti la ferma intr-o duminica, sa colectionati frunze, conuri sau gandacei de pe aleea din parc, sa numarati stelele inainte de culcare etc.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.