Tulburari de somn. Cum reusesti sa depasesti problemele cu somnul

By on 16 iunie 2014

Oricare dintre noi s-a confruntat, la un moment dat, cu tulburari de somn. Plantele iti pot veni de ajutor in aceasta situatie.

Tulburari de somn. Cum reusesti sa depasesti problemele de somn5 remedii pentru tulburari de somn

Valeriana

Pe langa combaterea durerilor de cap, a anxietatii si nervozitatii, valeriana te ajuta in cazul tulburarilor de somn si imbunatateste calitatea acestuia. Valeriana poate fi utilizata in acest scop sub mai multe forme: tinctura, vin, decoct sau bai de valeriana.

Hamei

In cazul tulburarilor de somn, iti vin in ajutor si tinctura, baile, laptele sau pernele cu hamei. [Laptele de hamei se prepara fierband doua lingurite de hamei uscat intr-o cana de lapte. Lasi la infuzat cinci minute, dupa care strecori si indulcesti cu miere.]

Levantica

Levantica este un remediu traditional pentru tulburari de somn. Florile, cu miros placut, combat aceste probleme si induc starea de somn. La fel, ceaiul si baia de levantica. In plus, uleiul de levantica alina durerile reumatice.

Ciubotica cucucului

Frumoasa floare galbena care infrumuseteaza pajistile poate sa combata tulburarile de somn daca este consumata sub forma de ceai. Ceaiul d e ciubotica cucului se prepara atat din floarea, cat si din radacina florii. Este mai eficient daca bei mai multe cani pe zi.

Melisa

Baia de melisa este calmanta si… adormitoare. Prepara un decoct din 10 frunze de melisa si putina apa pe  pe care-l adaugi in apa de baie.

Foto: Image Courtesy of Graur Codrin/ FreeDigitalPhotos.net

 

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *