Varsta mamei poate sa influenteze nasterea?

By on 12 august 2014

Varsta mamei poate sa influenteze felul in care va nasteUn studiu recent publicat in BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology sugereaza faptul ca varsta mamei ar putea influenta felul in care decurge nasterea si posibilele complicatii care pot sa apara.

Studiul arata faptul ca mamele care au o varsta mai inaintata decat in mod normal prezinta riscuri de complicatii la nastere crescute – precum cezariana de urgenta sau nastere asistata, care include forceps sau ventuza.

Varsta mamei, posibil factor de risc la nastere
Concret, studiul indica faptul ca varsta mamei influenteaza nasterea in felul urmator. Mamele peste 40 de ani prezinta un risc triplu de operatie de cezariana de urgenta si dublu de nastere asistata fata de tinerele mame de 20-24 de ani. Acestea sunt date pentru mame sanatoase, cu sarcina normala si nu pentru femei cu sarcina cu complicatii sau probleme de sanatate.

Un alt aspect evidentiat a fost ca alti factori de risc care cresc cu inaintarea in varsta sunt greutatea mare la nastere, sarcina peste 41 de saptamani si inducerea travaliului.

In concluzie: daca ati asteptat mult timp sa deveniti parinti, iar partenera ta are 40 de ani, este bine sa o sfatuiesti sa accepte si un mic ajutor pentru a aduce bebelusul pe lume.

 

Sursa: parents.com

Foto: Image Courtesy of David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net

 

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.