Verifica daca ai un copil precoce!

By on 15 iulie 2013

copil precoce / adhdmomma.com Am vorbit saptamana trecuta despre copiii precoce, in articolul “Cum stii ca ai un copil precoce”. Exista cateva indicii dupa care iti poti da seama daca ai un copil precoce sau nu. Astazi continuam lista.

• Hipersensibilitatea. Copilul precoce este, adesea, hipersensibil. Nu suporta nedreptatea, care i se pare lipsita de logica, indiferent ca e vorba de el sau de ceilalti. De multe ori este foarte altruist. Simtul lui estetic este foarte dezvoltat, fie ca e vorba de arta, fie ca e vorba de mediul lui ambiental, caruia ii da o mare importanta.

• Capacitatea de invatare. El invata si mai ales intelege foarte rapid. Intelegerea sa e globala si sintetica, el nu analizeaza. Detesta rutina si repetitiile. Suporta greu esecul si ii lipseste tenacitatea in fata greutatilor de orice fel. Acest lucru ii poate dauna foarte mult in anii de scoala, fiind originea multor probleme.

• Singuraratea. Rareori se intampla ca un copil precoce sa adune copiii in jurul lui. Cand e mic, el percepe faptul ca e diferit de ceilalti ca pe un defect si are greutati in a se integra social. Nedorind sa iasa in evidenta in niciun fel, poate merge pana acolo incat sa se “automutileze“ psihologic si sa joace un rol “de compozitie”, chiar cand e foarte mic, de varsta prescolara. Practic, el isi ascunde adevaratele capacitati, pentru a fi la fel ca ceilalti copii. Acest lucru face ca aptitudinile sale sa nu fie observate decat de educatorii bine pregatiti.

• Perfectionismul. Copilul precoce este adeseori perfectionist. Acest lucru se traduce, uneori, printr-o anumita incetineala in a indeplini unele sarcini care altora li se par foarte simple.

• Umorul. Copilul precoce are umor inca de foarte mic si recurge la el in mod frecvent. In acest fel, se poate distanta fata de evenimentele care se petrec in jurul lui. In plus, el are nevoie de aceasta “privire de observator”, din afara, ca si cum ar fi strain de anturajul sau, ca si cum nu i-ar apartine.

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.