Viitorul tata pe durata sarcinii

By on 2 februarie 2013

sarcina / foto: http://dadskills.com/Unii zic ca barbatul devine tata in ziua nasterii, altii zic ca e vorba de un proces, ca lucrurile se intampla progresiv, de-a lungul sarcinii. Un lucru e clar: nu toti barbatii traiesc la fel cele 9 luni. Iata cateva atitudini ale viitorilor tatici. Probabil ca te vei regasi in una dintre ele.

Fericitul. Se implica activ in toate etapele sarcinii – controale, ecografii, cursuri etc. Fata lui radiaza de fericire, ar vrea sa strige in strada ca va fi tata.

Ce simte. E constient de faptul ca va fi tata, iar asta i se pare ceva foarte important, extraordinar, unic. Un eveniment care pecetluieste dragostea fata de sotia lui pe veci.

Risc. Entuziasmul poate scadea odata cu nasterea copilului, caci acesta aduce cu el o serie de constrangeri si schimbari in viata de cuplu.

Sfat. Daca te incadrezi aici, trebuie sa-ti intre bine in cap ca un copil inseamna nu doar fericire, ci si responsabilitati concrete.

Fricosul. E foarte ingrijorat de starea sotiei, tresare la fiecare stranut al ei. E infricosat de ideea ca nu se va ridica la inaltimea statutului de tata.

Ce simte. Pentru acest gen de barbat, a fi tata inseamna a escalada Everestul. Se teme ca nu va fi in stare sa-si intre in rol nici fata de copil, nici fata de sotie. E foarte marcat de evenimentul cu totul inedit care se apropie si nu stie cum sa-l gestioneze.

Risc. Angoasele lui sunt nocive nu doar pentru el, ci si pentru viitoarea mama, care in perioada sarcinii trebuie sa scape de orice stres.

Sfat. Daca esti si tu un astfel de anxios, ar trebui sa faci eforturi sa devii mai relaxat.

Pagini: 1 2

About Echipa tati.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.